dimarts, 10 de maig del 2011

Manifest per la constitució d'APEXEA

El portaveu i el secretari que formem la Junta Provisional d'Ex Representants d'Estudiants Actius (EREA), Joan Gil i Pau Ortolà, voldríem amb aquest manifest i la teva firma, saber el nivell d'acceptació per tirar endavant, ja finalitzant el curs 2010/11 l'associació APExEA (Associació Plural d'Ex Estudiants en Actiu).

Aquest nou nom del col·lectiu sorgeix del procés de conjunció i col·laboració que estem intentant dur a terme des de la Junta provisional d'EREA i altres grups d'ex representants d'estudiants i de la voluntat d'integrar no només ex representants d'estudiants universitaris sinó tot  ex activista estudiantil. El nou nom expressa millor la nostra visió d'unitat. 

En aquests moments ja ens hem posant en contacte amb AURECA -Associació Universitària Republicana de Catalunya- que té com a referent estudiantil Acció Estudiantil, i el Club FNEC -professionals que van ser estudiants sindicats a l'associació FNEC-. En breu, ens posarem en contacte amb l'Alumni de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia (UAB).

Convidem a firmar-lo -i per tant, a ser-ne membre- a tot estudiant que hagi acabat els estudis de Grau, o que tingui estudis primaris o secundaris i no hagi continuat estudiant, i que hagi estat delegat, representant d'estudiants o hagi participat d'alguna forma dintre del Moviment Estudiantil català com a portaveu d'una associació, líder o activista, a la Escola, l'Institut o la Universitat.
Amb aquesta firma expressem la voluntat de teixir una xarxa. I la voluntat de ser-ne membres (socis). Una xarxa d'ex representants i ex activistes estudiantils, per tal de cooperar a nivell formatiu, associatiu, social i laboral. Volem agrupar tots els activistes dels grups classe que d'una forma o una altre han tingut un paper en el món educatiu formal. Voldríem tenir un paper en la formació de les noves generacions de líders i activistes estudiantils i també un paper clau en el debat universitari. És per això, que ens seguim comprometent per construir una Educació millor.

En l'associació -i formant part de la Junta associativa-, també hi formaran part aquells estudiants que segueixen formant-se i estudiant en l'educació formal i que van ser activistes estudiantils, però que ara no exerceixen com a tals o que són d'enllaç entre l'associació d'ex activistes i grups, plataformes i associacions de representació política i sindical estudiantil que existeixen a Catalunya; com és el cas del Pau Ortolà.

EREA és una associació plural on hi caben totes les confessions religioses, ideologies polítiques i posicionaments socials: ens uneix la nostra estima i preocupació pels afers educatius. Cada activitat, projecte o reivindicació que sorgeixi d'ExEA serà firmant pels membres que hi estiguin d'acord, i per tant, només aquests seran responsables de la seva firma, i no tots els socis de l'associació. L'associació només farà posicionaments públics globals en temes d'una importància cabdal, que entrin dintre del pla de curs pactat a l'Assemblea i per decisió unànime de la Junta associativa. 

Per tant, som més un punt de trobada que una associació: la llibertat d'adherir-se o no a cada activitat que duem a terme és el punt que ens fa més lliures i per tant més units. Ningú per ser membre ha de veure la seva firma allà on no vol que hi sigui, menys en el cas d'allò pactat a l'Assemblea. D'aquí l'únic deure moral de ser soci: el fet d'assistir a l'Assemblea. Si no es fa, llavors, no es pot demanar explicacions pels posicionaments públics i per la priorització d'activitats que es duguin a terme i s'impulsin des dels membres juntaris.

 Primers firmants-socis:
Joan Gil Oliveras, politòleg
Pau Ortolà, estudiant de Dret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada